A rendőrség a bántalmazó pártján áll?
2016. augusztus 05. írta: TéveszmeSTOP

A rendőrség a bántalmazó pártján áll?

Partnerkapcsolati erőszak – mit tesz a környezet és a rendőrség?

stop.png

 

Ha megtörténik az erőszakos cselekmény, az emberek többsége elfordul – mondván „nem a mi dolgunk”. Esetleg beletörődtek abba (a tapasztalataik alapján), hogy „minek kihívni a rendőrséget, úgysem tudnak semmit sem csinálni”. Sajnos ez igaz. A személyes tapasztalatom jelenleg nekem is ez. Lehet nem látok bele a szabályokba és tévesen gondolkodom ez ügyben, de ez így nem tetszik. A kiérkező rendőrök elintézik az esetet annyival, hogy egy magánlakáson belül történő családi vita volt, és amíg a bántalmazott nem tesz bejelentést, addig nem tudnak intézkedni. Tehát akkor tényleg érvényes az, hogy „amíg nem folyik vér…” – ugye ezt mindenki ismeri. Vagy ez lenne az egyén szabadsága és felelőssége? Ő dönti el, kivel akar élni? Ez lehet, de mi van akkor, ha valakit terrorizálnak? Mi van akkor, ha egy bejelentéssel a bántalmazott csak súlyosbítaná saját helyzetét? Ilyen esetben nincs megoldás, csak meg kell várni, amíg fizikálisan is látható nyomai lesznek a megnyomorításnak?

Mit tehet egy kívülálló, aki megtapasztalja, hogy bántalmaznak valakit, és segíteni szeretne az illetőnek, aki nem tud, vagy nem mer segítséget kérni? Még az is lehet, hogy semmit sem tehet.

A feltett kérdések egyelőre költőiek, mert nem tudok rá választ.

Esetleg ha rátörik az ajtót az agresszorra és leütik. Akkor viszont lehet, hogy még a beavatkozó személyt büntetik meg, hogy miért szállt be egy családi konfliktusba és miért önbíráskodott.

Nem azt mondom, hogy egy nő szavát egyből tekintsék igaznak és terhelőnek egy férfire - pusztán a női mivoltja miatt -, de lássuk be, azért nagyobb részben a férfiak bántalmazzák a nőket (és gyerekeket), nem pedig fordítva. Sokszor a helyszínre érkező hatóságiak bagatelizálják a problémát. Elmennek, utána becsukódik az ajtó, és ki tudja mi történik bent akkor, mikor ők már a közelben sincsenek.

 

A hölgyeket kérném, hogy gondolják végig, hogy a kapcsolat, amiben élnek, mennyire enged nekik szabadságot, mind fizikailag, mind lelkileg.

Sajnos nem tudok több okosságot mondani... Keresni kell a kiutat, ha már ilyen helyzetbe került a személy.

 

Néhány link, akikkel fel lehet venni a kapcsolatot segítségnyújtás céljából:

www.nane.hu

www.patent.org.hu

www.stop-ferfieroszak.hu

www.bantalmazas.hu

 

És egy videó a témában:

https://www.youtube.com/watch?v=8-eG4etfuIk

 

Ja, és ezt az irományt nem egy "feminista kurva" írta, hanem egy férfi, akinek nem tetszik ez a fajta "emberi" viselkedés. Állatinak sem nevezném, mert őket se sértsük meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologik.blog.hu/api/trackback/id/tr188954882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása